Dak -en gevelisolatie

Craps en Zonen kan u voorzien in dakisolatie, isolatie in houtenvloeren en gevelisolatie.

Dakisolatie is tegenwoordig onmisbaar in nieuwbouw en renovatie. We hebben dan ook de kennis en ervaring om dit volgens de huidige normen en waarden uit te voeren.

Bij nieuwbouw is er meestal genoeg plaats voorzien in de dakconstructie om een efficiënte isolatie te plaatsen. Dit kan dan ook aan de hand van enkele gegevens snel worden berekent.

Bij renovatie komen we altijd ter plaatse om de huidige dakstructuur te bekijken en eventueel een onderstructuur voor te stellen in geval dat er te weinig dikte is om een efficiënt isolatie te plaatsen.

Een dakisolatie stelt niks voor zonder een goed dampremscherm. Droge lucht tijdens de winter met zijn lage vochtigheidsgraad zal er voor zorgen dat het scherm als een dampscherm functioneert en in de zomer met een relatief hogere luchtvochtigheidsgraad, zal er voor zorgen dat het scherm de vochtige binnenlucht naar buiten emigreert. Mogelijkheid op condensatie wordt op deze manier sterk verminderd. Dit alles natuurlijk mits gebruik van de juiste materialen en correcte uitvoering volgens de voorschriften.

Ook hierin komen er regelmatig nieuwe producten op de markt en proberen we deze nauwgezet te volgen om de klant steeds gepast van dienst te kunnen zijn.

Gevelisolatie wordt steeds meer gebruikt in zowel nieuwbouw als renovatie. Woningen worden gedeeltelijk of volledig bekleedt met isolatie om energiekosten te beperken en hebben een grote esthetische functie.

We werken hierbij het meest met EPS ( geëxpandeerd polystyreen) en xps (geëtrudeerde isolatie) voor gevelisolatie in plintbereik maar er kan ook gewerkt worden met rotswol (mineralewol) en PIR-isolatie.

De voegen worden zorgvuldig opgespoten met schuim. Naar gelang de ondergrond word de isolatie mechanisch bevestigd.

De isolatie word afgewerkt met een cementlaag met een glasvezelwapening en een siliconen pleister of andere afwerkingslaag.

Ook hier kunnen we bij een nieuwbouw vanop plan met slecht enkele gegevens een redelijk complete offerte bezorgen.

Voor een renovatie komen we weer ter plaatse om alle details eerst samen te bekijken zoals u ook kunt lezen in de rubriek “Buitenbepleistering”.

  • Isolatie
  • Isolatie
  • Isolatie